ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ (FAQ)

Наистина ли участието в играта е напълно БЕЗПЛАТНО?


Да. От участниците не се иска никакъв залог или предварителна покупка от "Фискал Артс" ООД за да могат да се включат в играта и разпределението на наградите. ПРИЛОЖЕНИЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!
Как мога да си исталирам приложението  TESSERUM?


Трябва да посетите APP STORE ако сте с Iphone или Google Play ако имате телефон с Android. Напишете името на приложението и следвайте инструкциите за инсталиране. Инсталацията не отнема повече от 30 сек при добра интернет връзка.
Трябва ли да имам интернет връзка, когато ползвам TESSERUM?


Да. Това се налага, защото Вие трябва да изпратите (регистрирате) Вашите бележки на сървърите на TESSERUM и да изчакате докато разберете каква е Вашата награда. Затова винаги ще Ви е необходим добър интернет. Ако в момента, в който имате бележка , но нямате мобилен интернет, можете да я снимате с телефонът си и да си я запазите за по-късно. Когато имате интернет, можете да качите всички бележки, които сте снимали. Просто трябва да отворите TESSERUM и да изберете снимка от галерията на телефона ви.
Как се изплащат печалбите?


В приложението имате възможност да заявите печалба за изплащане, просто като натиснете бутон "ВЗЕМИ". Приложението ще Ви попита към кой офис на наш партньор да бъде насочена наградата за изплащане и в рамките на десет работни дни ние ще преведем наградата Ви и Вие ще можете да посетите избрания от вас офис за да си я получите. Когато заявите наградата си, звездичката пред наградата ще промени цвета си и ще стане жълто-бяла. Когато нашата система подаде Вашата награда за изплащане към наш партньор , цветът на звездичката ще се промени в изцяло бял. Това означава, че на следващият работен ден можете да посетите избрания от Вас офис на нашия партньор и да си получите наградата. Ако наградата Ви е над 1000 лв. при поискване за изплащане ние ще се свържем с Вас и да уточним кога и как ще си получите наградата от нас.
Има ли минимална стойност на касовия бон с който участвам


Не. Всеки един касов бон, издаден от сертифицирано в България фискално устройство може да бъде регистриран в TESSERUM.
Има ли ограничение на броя регистрирани касови бонове на ден?


Да. Максималният брой касови белеки, който всеки участник може да регистрира в TESSERUM e 50 броя на ден.
Кога и как ще се тегли Голямата награда ?


На 10.07.2022 г. в живо предаване ще се изтегли печелившия на голямата награда - НОВ ЛЕК АВТОМОБИЛ. Тегленето ще бъде предавано задължително в Фейсбук страницата на играта , като подробности за тегленето ще бъдат обявени на сайта ни и на нашата фейсбук страница.
Трябва ли да си пазя регистрираните бележки за да си взема наградата?


TESSERUM е уникално с това, че разбирате какво печелите на момента. Ако спечелите парична или предметна награда на стойност под 1000 лв. не е необходимо да пазите касовия бон. Ако спечелите парична или предметна награда над 1000 лв. е необходимо да запазите касовия бон до получаване на наградата, защото може Организатора на играта да поиска печелившата касова бележка да му бъде предоставена.
Необходимо ли е да си пазя бележките до тегленето на голямата награда?


Не. Не трябва да пазите касовите си бележки до тегленето на голямата награда Ние знаем колко неприятно може да бъде трупането на касови бележки и не искаме по никакъв начин да го причиним на потребителите си. Всяка една валидна касова бележка регистрирана от наш потребител участва за голямата награда - НОВ ЛЕК АВТОМОБИЛ.
Мога ли да играя в чужбина?


Не. Все пак за да участвате, трябва да регистрирате касова бележка издадена от сертифицирано в България фискално устройство и която отговаря на българското законодателство. А, в чужбина подобни касови бележки няма.
Дължа ли данъци върху спечелените суми?


Да. Организатора изпълнява всички законови изисквания по ЗДДФЛ и действащата нормативна уредба и съгласно разпоредбите на закона дължи 10% данък върху всички печалби. Печелившите получават брутната сума на тяхната награда, а Организатора поема задължението да плати дължимия данък в размер на 10% за своя сметка. Например: печелите 3000 лв и ние Ви изплащаме 3000 лв и превеждаме съгласно изискванията на закона 10% на бюджета (300 лв). Данъка се заплаща независимо от размера на паричната печалба.
В какъв срок мога да си взема/откажа наградата?


В рамките на 60 дни след получаване на известието за наградата, печелившият участник трябва или да я заяви за получаване или да се откаже от получаването. Участникът може да откаже да я получи или да я заяви за изплащане. Всички награди, за които е изтекъл 60 дневния срок и не са били заявени или отказани, ще бъдат дарени от Организатора на играта на избрани от него дарителски кампании. Ако участникът откаже да получи награда, то тя също ще бъде дарена на избрана от Организатора организация, получател на дарения.
Какво се случва, когато избера да даря наградата си?


Съгласно Общите условия и правила на играта, участник , който избере да дари наградата си на даден получател на дарения, се отказва от спечелената награда, без да влиза в нейно владение и Организаторът дарява спечелената сума на посочения от участника получател на дарения в срока указан в Общите условия и правила на играта.
Трябва ли да декларирам печалбата си в годишната си данъчна декларация?


НЕ, ако те са получени след 01.01.2019 г. След промените в ЗДДФЛ, влезли в сила от 01.01.2019, всички награди от TESSERUM се облагат с окончателен данък и НЕ ТРЯБВА да се декларират от получателите им. По същата причина не трябва да се изисква и служебна бележка от организатора. Единственото задължение на потребителите на TESSERUM е да попълнят коректно своите данни в приложението при заявяване на награда за изплащане.
Какво мога да спечеля при регистрация на касови бележки?


Освен парични награди, в приложението се печелият и TESSERUM точки. Също така може да се участва и за специални награди, а всички потребители участват за Голямата награда.
За какво е месечното класиране?


При спечелване на дори 1 TESSERUM точка, потребителят автоматично бива включен в месечното класиране и участва за месечната награда. Колкото повече точки има потребителя, толкова по-предно място получава в ранглистата. По-предното място му осигурява по-голям шанс за спечелване на месечната награда. Също така Организаторът може да организира специални игри на базата на Класирането!
Как се определя шансът на всеки потребител за спечелване на месечната награда?


За да се участва в тегленето на месечната награда, всеки потребител трябва да има спечелена поне една TESSERUM точка и да бъде включен в месечното класиране. Шансът на потребителя при тегленето на месечната награда зависи от неговото място класирането и общия брой потребители, които са в месечната ранглиста. Ако потребителят е на първо място в ранглистата и в нея има 1000 потебители, то името на потребителя участва 1000 пъти. Името на потребителя, който е на второ място участва 999 пъти, името на този на трето място участва 998, този на четвърто 997 и така до потребителя, който е на последното, 1000 място и на който името участва само веднъж при тегленето на месечната награда.
Какви са тези ваучери и как печеля с тях?


Всеки потребител на TESSERUM може да получи ваучер за отстъпка за закупуване на стока или ползването на отстъпка , стига да има необходимият брой TESSERUM точки. За целта е необходимо да посети TESSERUM ПАЗАРИЩЕ, да избере желаният от него ваучер. При представяне на ваучера пред партньора на TESSERUM, клиентът ще получи отбелязаната върху ваучера отстъпка за отбелязания върху ваучера продукт. Не е задължително клиентът да е потребителя на TESSERUM , закупил ваучера. След като търговеца, партньор на TESSERUM потвърди употребата на ваучера, след 15 дни потребителя на TESSERUM, закупил ваучера ще получи наградта си в своя списък с награди. Например: ако ваучерът е бил за 25+25 и вие или ваш приятел го използвате при търговеца на 01.02.2021 , то в момента на покупката ще получите отстъпка в размер на 25 лв, и след като търговеца потвърди използването на ваучера, в профила ви в TESSERUM на 16.02.2021 ще се появи наградта ви в рамер на 25 лева. И ще можете да я заявите или дарите като всяка друга награда. И ако я заявите, ще я получите в избран от вас офис на Еконт.